0 Comments

57 / 100

Fidanlar artık büyüyor, ikinci yıllarına geliyorlardi.

2Yas
İkinci yıl

Kiraz fidanları yapraklarını dökmüş ve uykuya dalmıştı, ben de onları bakteriyel hastalıklara karşı korumak için bakır içeren Bordo bulamaci uyguladım.

Yesilgubre1

Daha sonra yeşil gübre yapmak için fig ve buğdayı karıştırarak toprağı hazırladım. Daha önceki yazılarımda yeşil gübrenin önemini vurgulamış , topraktaki organik maddeyi nasıl artırdığını ve ağaçlar için nasıl mükemmel bir gübre görevi gördüğünü paylaşmıştım. Ek olarak yeşil gübre, atmosferdeki azotu alip koklerinde depoladigindan fidanlarin sürgünlerin büyümesi için çok önemli azot kaynağıdır. Böylece yeşil gübrelemenin faydalarını ve kiraz fidanlarına etkisini ilk elden öğrenebilecektim. Fig ve buğday tohumlarını toprağa dağıttıktan sonra daha fazla müdahale etmedim; tohumlar karışmadan yüzeyde kaldı. Tohum ekiminden kısa bir süre sonra yağmur yağdı ve birkaç hafta sonra figlerin büyümeye başladığını görebiliyordum.

Yesilgubre2

Mayıs ayına gelindiğinde yabani otlarla mücadele için fig ve buğdayı tekrar toprağa karıştırmak için rotavatör kullandım.

Yesilgubre3
Rotaratovar1
Rotavatör
Rotavator2
Traktör için rotavatör

Daha sonra monilinia hastalığına karşı kontrol amaçlı ilaçlama yaptım.

Ilaclama5

Şimdi ağaçların büyümesini bekliyorum. Bu blog serimde uyguladığım yöntemleri sizlere faydalı olmasını umarak paylaşacağım. Lütfen deneyimlerinizi ve yorumlarınızı paylaşın; birlikte öğrenelim.

2.Yil 1
Kiraz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır: İkinci Yıl 13
1.Yil
Kiraz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır: İkinci Yıl 14

Merhaba👋
Uye Olabilirsiniz.

Ekin Sapı Devrimi (Masanobu Fukuoka) - Doğal Tarıma ve Doğal Hayata Giriş kitabını hediye gönderiyoruz. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için bize katılın.

Spam göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Bir Cevap Yazın